Živciraju vas sitne ogrebotine oko kvake? Ispolirajte ih

Živciraju vas sitne ogrebotine oko kvake? Ispolirajte ih

Praktički pri svakom otvaranju i zatvaranju vrata vozila nastaju sitne ogrebotine, ali i one nešto veće koje se mogu jednostavno odstraniti – poliranjem

10 ideja koje možete sami realizirati
Zamjena filtera na Peugeot vozilima
Kako se mijenjaju disk pločice

Poliranje je proces koji bi se s vremena na vrijeme trebao obaviti na limu vozila. Na taj način ćemo ukloniti razne prljavštine koje se ne očiste s laka tijekom pranja, s obzirom da se danas automobili uglavnom peru na brz i netemeljit način. Dobit ćemo i na ljepšem izgledu vozila.

Pasta za poliranje može se nanijeti na razne načine, a ako je potrebno ispolirati cijelu površinu vozila tada je najbolje nabaviti stroj za poliranje, koji ima vrijednost od nekoliko stotina kuna na više. Naravno, pazite i na kvalitetu materijala s kojim polirate površinu vozila. Raspitajte se pri kupnji i jel postoje zamjenske tkanine koje se postavljaju na polirku jer kupnja u trgovačkim centrima s robom široke potrošnje vrlo često znači da ćete se za takve materijale morati negdje drugdje snaći.

Velika polirka (stroj za poliranje) ili pak nastavak koji se stavi na bušilicu nije namijenjen za poliranje ispod kvake nego kad se polira cijelo vozilo

Postoje dijelovi vozila do kojih polirka ne može doći, kao što su kvake. Ukoliko na prstima nosite prstenje, tada su ogrebotine na tom dijelu karoserije jednostavno neizbježne. I s noktima ćete na tom dijelu učiniti mnoge sitne ogrebotine, ne trebaju prstenje. Iako postoje razni dodati za polirku, kao što možete vidjeti u videu koji objavljujemo u ovoj novosti, sve to možete obaviti sami, vrlo brzo, bez potrebe za polirkom i priključkom električne energije.

Najprije temeljito operite dio vozila koji se polira

Zatim nanesite pastu za poliranje na krpu

Polir pastu nanesite na lim i koncentričnim pokretima trljajte, s većim pritiskom na površinu lima

S papirnatim ubrusom očistite ostatke polir paste te s drugom krpom poliranjem očistite površinu

Kakav ste rezultat dobili najbolje ćete vidjeti pod svjetlom lampe

Uzmete klasičnu polir pastu u čijem pakiranju obično dolazi i krpica za poliranje, a za manje od 100 kuna dobit ćete vrlo često dvije paste i dvije krpice – s jednom pastom pripremate teren, a s drugom polirate. Budite spremni na nešto više napora kako biste s jakim pritiskom po površini ispolirali sve sitne ogrebotine koje su se nakupile. Sve na kraju treba dobro očistiti s čistom krpicom kako bi se površina dovela do visokog sjaja.

KOMENTARI