Što to Audi vozi na susret GTI ljubitelja?

Što to Audi vozi na susret GTI ljubitelja?

Popularni GTI susret održat će se od 9. do 12. svibnja 2018. na jezeru Wörthersee, a poseban gost stiže na prikolici

Audi Q8 novi je član Q obitelji
Porsche oplakuje smrt Ferdinanda Piëcha
Lipanj je bio odličan za Suzuki, Mitsubishi, Mini, Audi, Seat, Citroen

Audi ne priprema nikakav GTI nego će električno vozilo na prikolici odvući drugo električno vozilo na jezero Wörthersee. Na prikolici se nalazi konceptni automobil Audi e-tron Vision Gran Turismo, a prikolicu vozi SUV s pogonom na sve kotače Audi e-tron s dosegom oko 400 kilometara. Oba automobila koriste samo električni pogon.

Audi e-tron Vision Gran Turismo pokazuje kako virtualni svijet može postati stvaran jer se radi o modelu iz video igre s PlayStation 4 konzole. Naime, konceptni Audi e-tron Vision Gran Turismo s prikolice identičan je onom iz video igre, u svakom pogledu, što je po prvi put napravljeno u svijetu. Automobil mase 1450 kilograma pokreću tri električna motora – jedan u prednjem dijelu i dva na stražnjoj osovini, svaki isporučuje po 276 KS odnosno 206 kW, a u kombinaciji ukupna snaga vozila je oko 830 KS odnosno 617 kW.

Vratimo se na GTI meeting – održava se po 37. put i okupit će ljubitelje GTI oznake među kojima će biti i razni hibridni GTI automobili pa sve do R oznake koja karakterizira Golf R snage gotovo 500 KS nakon tjuniranja. Na susretu se okupljaju ljubitelji marki Volkswagen, Audi, Škoda i Seat. Cijena ulaznice je 7 eura ako samo želite vidjeti automobile dok se za ulazak s vozilom za jedan dan plaća 30 eura odnosno 50 eura za sva četiri dana.

KOMENTARI