Pametna jakna za motocikliste

Pametna jakna za motocikliste

Zračni jastuk se može nositi ispod i iznad bilo koje jakne ili odjeće

Što nije dobro s Audijem TT plaćenim 750 funti?
Oldtimeri u desantu na Zagreb
V-klasa redizajn u Frankfurtu

Dainese Smart Jacket odnosno pametna jakna sastoji se od zračnog jastuka sa zaštićenom D-Air tehnologijom, a ne povezuje se s motociklom nego se samo smjesti ispod ili iznad odjeće koja se nosi tijekom vožnje na motociklu. Može se koristiti dakle na bilo kojem motociklu (i biciklu, naravno). Dostupan je u šest raznih veličina i za žene i za muškarce, sklopiv je te se može smjestiti u ruksak ili kutiju na motociklu. U trgovinama će biti od srpnja 2019. po cijeni od 569,95 funti odnosno oko 4720 kuna.

Dainese se postavlja ispod jakne ili bilo kojeg drugog odjevnog predmeta, a može se obući i iznad odjeće

Pametni algoritam i senzori

Pametna jakna Dainese rezultat je 25-godišnjeg istraživanja D-Air sustava te u jedinstvenom odijelu kombinira vrhunsku tehnologiju zračnih jastuka za motocikle, kao što ju koriste MotoGP profesionalni vozači, uz maksimalnu svestranost i jednostavnost korištenja u vožnji.

Prsluk je izrađen od mikrofilamenata te može biti aktivan do 26 sati

Iza ovog proizvoda je 25 godina istraživanja kako bi se pri padu smanjile ozljede vozača motocikala

 

Mozak svestranog prsluka je pokretački algoritam koji se sastoji od elektronske centralne jedinice koja 1000 puta u sekundi analizira podatke dobivene iz sedam senzora i tako otkriva sve opasne situacije, aktivirajući sustav samo kada je to zaista potrebno. Kroz dva desetljeća prikupljeni su milijuni podataka za stvaranje iznimno sofisticiranog algoritma s mogućnošću predviđanja nesreće, uključujući i stacionarne sudare vozila.

Kad dođe do potrebe da se zračni jastuk napuše sve se događa u vrlo kratkom vremenu napuhavanjem ravnomjerno cijele površine  te se tako stvara štit koji prekriva prsa i leđa, osiguravajući tako isti stupanj zaštite kao da se koristi sedam štitnika stražnje strane tijela. Prsluk je iznimno lagan i praktičan te se nakon zaustavljanja motocikla vrlo lako skida s tijela i sprema u vrećicu, bočnu kutiju ili ruksak.

Dodatni benefit pametne jakne je ventiliranje tako da zrak prolazi kroz prednji dio. U slučaju aktivacije, štit se proširuje i prekriva cijeli prsni koš jamčeći maksimalnu razinu zaštite. Dainese Smart Jacket može se koristiti i po kiši jer je izrađen od vodootporne tkanine.

KOMENTARI