Ljubav koja ne prolazi 120 godina

Ljubav koja ne prolazi 120 godina

Prije gotovo 120 godina počela je automobilska povijest grada Splita

Proizvodit će se električna verzija jednog od najljepših automobila na svijetu
Diamonds are forever
Gromoglasnih osam: Ford Thunderbird, od uvoza do registracije

Rolls-Royce Silver Shadow, Citroën DS 21 Pallas, Maserati Quattroporte i mnogi drugi starodobni automobili pobudili su interes Splićana koji su prošli vikend iskoristili za povratak u daleku prošlost, u vrijeme kad su Splitom vozili prvi automobili.

Ljubav Splićana i automobila započela je prije gotovo 120 godina te su vrlo brzo prihvatili novi način prijevoza, ali i uživanja u vožnji. Prihvatili su i važnost auto-moto industrije kao gospodarske djelatnosti.

Otkriveno je više gotovo nepoznatih povijesnih činjenica o počecima automobilizma u ovom gradu, ali i neke druge zanimljivosti vezane za temu koje se spominju u knjizi o dolasku prvog automobila u grad pod Marjanom, “Makinja ča sama trče – Povijest automobilizma i motociklizma u Splitu”.

Autor knjige je Valter Firić koji je uz prof. dr. sc. Nevena Šerića, recenzent i Josipa Radića, dipl. oec., urednika knjige, moderirao događaj o fenomenu motorizacije.

Po završetku prezentacije druženje je nastavljeno, a ljubitelji povijesti, tradicije, automobila i općenito lijepoga bili su u dobrom društvu organizatora eventa, kolekcionarskog časopisa Oldtimer Club koji obrađuje svevremenske teme o povijesti automobilizma.

KOMENTARI