U Hrvatsku stigao novi MG SUV: novi HS starta s cijenom od 25.900 eura

U Hrvatsku stigao novi MG SUV: novi HS starta s cijenom od 25.900 eura

MG HS spada u C-SUV segment, odnosno u kompaktne SUV modele, a dolazi s novim turbo benzincem sa 162 KS, cijenom od 25.900 eura i 7-godišnjim jamstvom.

Vozili smo novi Renault Austral, nasljednika Kadjara, čije cijene startaju od 29.990 eura
Novi teaser za Renault Austral otkriva njegovu bočnu siluetu
Novi DS 7 je stigao i u Hrvatsku, a cijene kreću od 46.440 eura za dizel izvedbu

C-SUV klasa, odnosno kompaktni SUV modeli, trenutno je jedna od najtraženijih klasa vozila na europskom tržištu, a gotovo da nema proizvođača koji nemaju model u toj klasi. U nju spada Renault Austral, Peugeot 3008, Nissan Qashqai i drugi modeli, a sada je stigao još jedan potpuno novi model – MG HS. Krenimo redom. Dizajn je privlačan, no isto tako se neće puno izdvajati na cesti, što će se mnogima svidjeti. Sprijeda je ugrađena nova rešetka hladnjaka s velikim MG logotipom, a što se nadovezuje na već poznate MG modele. HS je dug 4574 mm, širok 1876 mm i visok 1664 mm, dakle tipičan je predstavnik klase. Prtljažnik je obujma 448 litara.

Za pogon se koristi četverocilindrični 1,5-litreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 119 kW/162 KS i koji pritom nudi 250 Nm okretnog momenta, a može biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim DCT automatskim mjenjačem, dok je pogon uvijek na prednje kotače. Treba spomenuti i kako ovaj model ima maksimalnu vučnu težinu od 1750 kg.

Ovaj motor mu omogućuje maksimalnu brzinu od 190 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 9,7 sekundu za izvedbu s ručnim mjenjačem, odnosno 9,4 sekunde za izvedbu s automatikom. Za pohvalu je što je obujam spremnika za gorivo 55 litara, što je danas sve rjeđe za vidjeti. Prosječna potrošnja po WLTP-u iznosi 7,4 litre na 100 km za izvedbu s ručnim mjenjačem, odnosno 7,6 litara za izvedbu s automatskim mjenjačem.

HS serijski dolazi s MG Pilot paketom sustava pomoći vozaču, a donosi autonomno kočenje u nuždi, sustav za zadržavanje vozila unutar trake, sustav za detektiranje vozila u mrtvom kutu, sustav za prepoznavanje opasnosti od sudara, sustav za prepoznavanje znakova, a izvedbe s automatskim mjenjačem donose i prilagodljivi tempomat te sustav za pomoć u vožnji gradskim gužvama koji omogućuje da se prati vozilo ispred pri brzinama do 90 km/h.

2023 MG HS Comfort

Unutrašnjost donosi 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču (od paketa Comfort) i 10,1-inčni multimedijski zaslon koji dolazi s podrškom za Apple CarPlay i Android Auto uređaje, a serijski dolazi i kožni upravljač. Stražnja sjedala dolaze s mogućnošću podešavanja po nagibu, a putnike straga očekuju i dva USB priključka za punjenje, kao i ventilacijski otvori.

2023 MG HS Comfort

MG ZS dolazi s jamstvom u trajanju od 7 godina ili 150.000 km, a može se prenositi na buduće vlasnike. ZS je dostupan u 5 boja karoserije, a trenutno nema doplate za metalik boju, pa kupac može izabrati boju koju želi bez razmišljanja o njenoj cijeni. Početna cijena je 25.900 eur za što se dobiva model MG ZS sa stražnjim parking senzorima i kamerom, 17-inčnim aluminijskim naplatcima i ostalom već prije spomenutom opremom. Ova će izvedba na tržište stići nešto kasnije, dok se modeli HS Comfort i HS Luxury mogu dobiti odmah.MG HS Comfort po cijeni od 28.200 eura dodatno donosi digitalnu instrument ploču, iGO navigacijski uređaj, prednja svjetla za maglu, grijana prednja sjedala + vozačevo električno podesivo i dodatno zatamnjena stražnja stakla. Doplata za automatski mjenjač je 2.000 eura.

2023 MG HS Luxury

MG HS Luxury je dostupna po cijeni od 30.200 eura i donosi LED prednja svjetla i dinamičke pokazivače smjera sprijeda i straga, električna i grijana prednja sportska sjedala presvučena kombinacijom crne kože i alkantare, ambijentalno osvjetljenje, kamere u 360 stupnjeva, dvozonski automatski klima uređaj, 18-inčne aluminijske naplatke i panoramski krovni otvor. I ovdje je doplata za automatski mjenjač 2.000 eura, a uz njega dobivate i električna vrata prtljažnika.

2023 MG HS Luxury

KOMENTARI