SsangYong predstavio Torres, novi SUV koji u Europu stiže samo u električnoj izvedbi

SsangYong predstavio Torres, novi SUV koji u Europu stiže samo u električnoj izvedbi

Potpuno novi model iz SsangYonga je SUV Torres, koji je upravo predstavljen u Južnoj Koreji, a na europske ceste stiže dogodine, no samo s električnim motorom.

Predstavljen je električni BMW iX3
Električni Mercedes EQA dobiva dvije nove izvedbe s pogonom na sve kotače
Predstavljen je Volvo C40 Recharge

Kao što je bilo i najavljeno, SsangYong je predstavio potpuno novi model Torres (J100) koji je već dostupan u Južnoj Koreji, a na europske prometnice stiže tijekom sljedeće godine. A iako to još nije službeni, izgleda da će europski kupci moći kupiti isključivo električnu izvedbu ovog modela.

S dimenzijama od 4700 mm dužine, 1890 mm širine i 1720 mm visine, smješten je između manjeg Koranda i većeg Rextona. Spomenimo i kako je međuosovinski razmak dug 2680 mm, a prtljažni prostor je vrlo izdašan s osnovnim obujmom od 703 litre, koji se preklapanjem stražnjeg sjedala povećava na 1662 litre.

Unutrašnjost je moderna i donosi digitalnu instrument ploču, 12,3-inčni središnji multimedijski zaslon te treći zaslon koji se koristi samo za podešavanje klima uređaja – kao kod Mazde MX-30. Opcijski je dostupna koža, kao i ventilirana prednja sjedala, a tu su USB priključci sprijeda, ali i za putnike na stražnjim sjedalima.

Sam dizajn je jedinstven i drugačiji od onoga što smo do sada viđali na SsangYong modelima, no ne možemo ne vidjeti prednju masku motora koja neodoljivo podsjeća na one s Jeep modela. No bez obzira na to, sveukupni dojam je pozitivan, a trebamo naglasiti i kako serijski dolaze prednja i stražnja LED svjetla, kao i aluminijski naplatci.

Iako će u Europu stići samo električna izvedba, o kojoj još nema nikakvih informacija, recimo i kako će se novi Torres u Južnoj Koreji nuditi i s 1,5-litrenim turbo benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 125 kW/168 KS i pritom nudi 280 Nm okretnog momenta. Mjenjač je automatski, a pogon je na prednje kotače. Naravno, SsangYong nudi i izvedbu s pogonom na sve kotače, ali samo uz doplatu.

KOMENTARI