Sada je i službeno: Suzuki Jimny s 5 vrata

Sada je i službeno: Suzuki Jimny s 5 vrata

Ni jedna generacija Jimnyja se do sada nije nudila u ovakvoj izvedbi, no za sada nije sigurno hoće li se nova izvedba naći i na europskom tržištu.

Suzuki konceptom eVX najavio prvi električni model
Ford Bronco stiže u Europu, ali u ograničenoj količini
Blaga zatezanje bora za kompaktni SUV Škoda Karoq

Suzuki Jimny se na starom kontinentu prodaje isključivo u N1 izvedbi, odnosno izvedbi s dva sjedala i mrežom iza njih, a sve radi strogih emisija CO2. No možda se u budućnosti dogode promjene, pa se Jimny ponovo vrati na europsko tržište i to u izvedbi s 5 vrata! Da, dugo se šuškalo o njoj, a sada je konačno i tu.

Dizajn je ostao isti sprijeda i straga, no gledajući s boka Jimny je narastao u dužinu, a ima i veći međuosovinski razmak. Sada je dug 3985 mm što je rast od 340 mm, a za istu dužinu je narastao i međuosovinski razmak. Širina je ostala ista i iznosi 1645 mm, dok je u visinu narastao par mm, odnosno na 1720 mm.

U Suzukiju kažu kako je straga ugrađena potpuno nova klupa, a i nudi se mnogo više prostora za koljena, a sada je i puno lakše ući. Uz to, kažu i kako je oprema bogatija, a i mnogo toga je prilagođeno putnicima na stražnjim sjedalima. Iako se u priopćenju ne spominje, očekujemo i kako je prtljažnik nešto veći, a sigurno su velike razlike u slučaju preklapanja stražnjih sjedala.

U Indiji će Jimny s 5 vrata biti dostupan s 1,5-litrenim atmosferskim benzincem koji se može kombinirati s 5-stupanjskim ručnim ili pak 4-stupanjskim automatskim mjenjačem, a pogon je na sva četiri kotača. Također, ova izvedba nudi jednake mogućnosti off-road vožnje kao i izvedba s troja vrata.

KOMENTARI