Renault najavljuje potpuno novi kompaktni obiteljski SUV pod imenom Symbioz

Renault najavljuje potpuno novi kompaktni obiteljski SUV pod imenom Symbioz

Symbioz je novi kompaktni SUV iz Renaulta čija je premijera najavljena za proljeće, a kod nas stiže na jesen sa 145 KS snažnim hibridnim motorom.

Vozili smo novi Renault Austral, nasljednika Kadjara, čije cijene startaju od 29.990 eura
Na jesen stiže i treći Honda SUV: ZR-V
Novi Duster stiže već dogodine, a još veći SUV sa 7 sjedala Dacia priprema za 2025. godinu

Symbioz (fr. symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, a ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima (na engleskom je to symbiosis, na španjolskom simbiose, na talijanskom simbiosi, na hrvatskom simbioza), što znači da je lako razumljiva široj publici. Symbioz je oblikovan u skladu s novim dizajnerskim izričajem marke. S dužinom od 4,41 m Symbioz je najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta.

Najavljena je unutrašnjost koja pruža mnogo prostora za putnike i prtljagu, a dolazit će i s panoramskim staklenim krovom Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila. Za pogon će se koristiti E-Tech full hybrid 145 KS, koji je poznat iz ostalih modela Renaulta, a zahvaljujući masi manjoj od 1500 kg, on će omogućiti dobre performanse i nižu potrošnju goriva. Renault će ostale informacije objaviti na premijeri, koja je zakazana za ovo proljeće.

KOMENTARI