Potvrđeno: novi Mercedes-AMG C 63 će imati motora sa samo 4 cilindra

Potvrđeno: novi Mercedes-AMG C 63 će imati motora sa samo 4 cilindra

Sada je i službeno potvrđeno kako će nova generacija modela C 63 umjesto V8 motora, pod poklopcem motora imati ''tek'' 4 cilindra, ali će imati i blagi hibridni sustav.

Stigao novi Seat Leon: od 148.615 kuna za izvedbu Style sa 110 KS snažnim motorom
Redizajnirani Jaguar XF s još više luksuza i povezanosti
Predstavljena je treća generacija povišene Škode Octavije Scout

Downsizing je već godinama česta riječ koja se koristi u automobilskoj industriji i koju su prihvatili svi mainstream proizvođači, no tvrtke koje se bave izradom automobila visokih performansi dosad su izbjegavale sve što je vezano uz tu riječ. No izgleda kako  više ni one neće biti imune na to.

Naime, ovih je dana stigla i službena potvrda iz Mercedes-AMG-a kako će nova generacija modela C 63 pod poklopcem motora imati motor s 4 cilindra! To znači kako trebate požuriti s kupnjom ako želite imati snažan V8 motor, kakav se trenutno koristi. Svakako treba napomenuti da na fotografijama gledate još uvijek aktualan V8 twin turbo benzinski motor.

No nije sve tako crno, jer prema nekim informacijama, novi 4-cilindrični motor će razvijati oko 500 KS i nudit će oko 750 Nm okretnog momenta, a u tome će mu pomoći i blagi hibridni sustav koji će biti uparen s motorom. Uz to, navodno će novi motor biti čak 50 kg lakši od dosadašnjega, što će dodatno poboljšati performanse.

Premijera nove generacije C-klase je najavljena za 22.02., a kasnije tijekom godine će biti predstavljen i T-model, odnosno njena karavanska inačica, dok će ostale izvedbe, uključujući i AMG, biti predstavljene krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine. Što znači još gotovo godinu dana vremena da pribavite V8 izvedbu.

KOMENTARI