Potpuno električna Toyota bZ4X od sada je dostupna i na našem tržištu

Potpuno električna Toyota bZ4X od sada je dostupna i na našem tržištu

Prva potpuno električna Toyota bZ4X stigla je na naše tržište, a nudit će se u izvedbi s pogonom na prednje ili na sve kotače, dok će se moći birati između četiri paketa opreme.

Toyota konceptom bZ4X najavljuje potpuno električne modele
Ovo je prvi električni Subaru: Solterra je SUV napravljen u suradnji s Toyotom
Brže punjenje, više udobnosti i veća praktičnost Toyote bZ4X za 2024. godinu

Toyotin prvi potpuno električni automobil dolazi pod imenom bZ4x, a iako naziv djeluje pomalo čudno, bZ označava ”Beyond Zero”, što označava ”Dalje od nulte emisije”, a u budućnosti se očekuje kako će još modela doći pod oznakom bZ. A da nije riječ o nekom običnom električnom automobilu govori i činjenica kako bZ4X može voziti i u vodi do dubine od pola metra!

Ovaj SUV se može dobiti s pogonom na prednje kotače, kada ga pokreće elektromotor od 150 kW/204 KS, a ugrađena baterija ima kapacitet od 71,4 kWh i ovoj izvedbi omogućuje autonomiju od 442 do 512 km.

Ako izaberete bZ4X s pogonom na sve kotače, njega pokreću dva elektromotora, od kojih je svaki ugrađen na jednu osovinu, i svaki razvija snagu od 80 kW. Ukupna snaga ove izvedbe je 160 kW/218 KS, te ima istu bateriju, koja omogućuje autonomiju od 415 do 467 km. Baterija je razvijena s Panasonicom, a Toyota nudi garanciju od milijun kilometara ili 10 godina da kapacitet neće pasti ispod 70 %.

Već i osnovna Elegant oprema je iznimno bogata, a uključuje bogati Toyota Safety Sense sigurnosni paket, ”cloud” navigaciju, glasovno upravljanje, metalik boju, LED svjetla, 18-inčne aluminijske naplatke, kabel za punjenje s torbom, dvozonski automatski klima uređaj i još čitav niz ostale opreme.

Cijena za Toyotu bZ4X s pogonom na prednje kotače starta od 412.100 kuna, dok izvedba Toyote bZ4x s pogonom na sve kotače starta od 434.600 kuna. Najskuplja izvedba košta 516.900 kuna, a na navedene cijene možete ostvariti poticaje u iznosu od 70.000 kuna. Detaljnije ćemo se ovim modelom pozabaviti uskoro, kada nas očekuje sedmodnevni test.

KOMENTARI