Potpuno električna Toyota bZ4X od sada je dostupna i na našem tržištu

Potpuno električna Toyota bZ4X od sada je dostupna i na našem tržištu

Prva potpuno električna Toyota bZ4X stigla je na naše tržište, a nudit će se u izvedbi s pogonom na prednje ili na sve kotače, dok će se moći birati između četiri paketa opreme.

Toyota je predstavila bZ4x, svoj prvi potpuno električni model
Toyota konceptom bZ4X najavljuje potpuno električne modele
Ovo je prvi električni Subaru: Solterra je SUV napravljen u suradnji s Toyotom

Toyotin prvi potpuno električni automobil dolazi pod imenom bZ4x, a iako naziv djeluje pomalo čudno, bZ označava ”Beyond Zero”, što označava ”Dalje od nulte emisije”, a u budućnosti se očekuje kako će još modela doći pod oznakom bZ. A da nije riječ o nekom običnom električnom automobilu govori i činjenica kako bZ4X može voziti i u vodi do dubine od pola metra!

Ovaj SUV se može dobiti s pogonom na prednje kotače, kada ga pokreće elektromotor od 150 kW/204 KS, a ugrađena baterija ima kapacitet od 71,4 kWh i ovoj izvedbi omogućuje autonomiju od 442 do 512 km.

Ako izaberete bZ4X s pogonom na sve kotače, njega pokreću dva elektromotora, od kojih je svaki ugrađen na jednu osovinu, i svaki razvija snagu od 80 kW. Ukupna snaga ove izvedbe je 160 kW/218 KS, te ima istu bateriju, koja omogućuje autonomiju od 415 do 467 km. Baterija je razvijena s Panasonicom, a Toyota nudi garanciju od milijun kilometara ili 10 godina da kapacitet neće pasti ispod 70 %.

Već i osnovna Elegant oprema je iznimno bogata, a uključuje bogati Toyota Safety Sense sigurnosni paket, ”cloud” navigaciju, glasovno upravljanje, metalik boju, LED svjetla, 18-inčne aluminijske naplatke, kabel za punjenje s torbom, dvozonski automatski klima uređaj i još čitav niz ostale opreme.

Cijena za Toyotu bZ4X s pogonom na prednje kotače starta od 412.100 kuna, dok izvedba Toyote bZ4x s pogonom na sve kotače starta od 434.600 kuna. Najskuplja izvedba košta 516.900 kuna, a na navedene cijene možete ostvariti poticaje u iznosu od 70.000 kuna. Detaljnije ćemo se ovim modelom pozabaviti uskoro, kada nas očekuje sedmodnevni test.

KOMENTARI