Počela je proizvodnja prve električne Mazde MX-30, od jeseni je u salonima

Počela je proizvodnja prve električne Mazde MX-30, od jeseni je u salonima

U Hiroshimi je započela proizvodnja SUV-a MX-30, prvog serijski proizvedenog Mazdinog električnog automobila, koji će u salone u Europi stići već ovu jesen.

Vraća li se legendarna Lancia Delta?
Električni Peugeot e-208 od sada je dostupan i na našem tržištu
Još jedan ”strujić” iz Peugeota: e-Rifter s dosegom do 280 km

Mazda je 19. svibnja započela s proizvodnjom svojeg prvog električnog automobila MX-30, a riječ je o SUV modelu koji donosi neke novosti u vidu dizajna. MX-30 se proizvodi u tvornici Ujina br. 1 u Hiroshimi u Japanu.

Mazda MX-30 dolazi sa sustavom e-Skyactiv, Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Snaga mu je 145 KS, nudi pogon na prednje kotače, a 35,5 kWh snažna litij-ionska baterija mu omogućuje doseg od oko 200 km prema WLTP-u. Punjenje baterije od 0 do 80 % traje oko 40 minuta, ako se punjenje vrši putem brzog istosmjernog punjača.

Mazdin nagrađivani Kodo dizajn ističe se kod modela MX-30, a osim dvobojne karoserije, donosi i dvokrilna, takozvana ”freestyle”, vrata koja nemaju središnji stup, dok se stražnja otvaraju u suprotnom smjeru, kao kod sportske Mazde RX-8.

U unutrašnjosti se također koriste neki novi dizajn, pa tako MX-30 dolazi s novim 7-inčnim zaslonom putem kojeg se podešava samo klimatizacija, a dijelovi unutrašnjosti se proizvode od ekološki prihvatljivih materijala kao što je pluto, dok pak tkanina kojom su obložena vrata sadrži vlakna od recikliranih plastičnih boca.

Novi električni SUV Mazda MX-30 u salone stiže na jesen, kada će početi i prve isporuke, a tada će biti objavljene i cijene ovog modela.

KOMENTARI