Pet EuroNCAP zvjezdica za novu električnu Mazdu MX-30

Pet EuroNCAP zvjezdica za novu električnu Mazdu MX-30

Nova Mazda MX-30 osvojila je 91 % u zaštiti odraslih i time je ostvarila najbolji rezultat za sva vozila u najnovijim EuroNCAP testiranjima ove godine.

Najsigurniji automobili u 2018. godini su…
Crash test: Mercedes-Benz EQC
Ponovo potvrđeno: katastrofalan rezultat crash testa kineskog EV Suda SA01

Nova električna Mazda MX-30 je dobila maksimalnih pet zvjezdica u najnovijim EuroNCAP testovima, s ocjenom 91% i 87% u odgovarajućim kategorijama za zaštitu odraslih i djece. 91% je najbolji rezultat zaštite odraslih putnika ostvaren ove godine među svim testiranim vozilima. MX-30 postigla je maksimalne bodove u testovima bočnog udara, kao i pune ocjene za izvedbu pri testu sudara za kategoriju djece od 6 i 10 godina i za frontalni i za bočni udar.

Ona je i prva Mazda koja je postigla ukupnu ocjenu od pet zvjezdica prema novim strožim Euro NCAP testiranjima. Euro NCAP 2020. uvodi nove testove kako bi udovoljili nekim dugotrajnim potrebama u zaštiti putnika i poboljšanoj zaštiti nakon sudara, te promovirali najnoviju naprednu sigurnosnu tehnologiju.

Mazda MX-30 ostvarila je jako dobre rezultate u sve četiri Euro NCAP testne kategorije: Odrasli – 91%, Djeca – 87%, Sudionik u prometu (sigurnost pješaka) – 68% i Sigurnosna pomagala – 73%. Ocjena je rezultat tri ključna čimbenika: primjene najnovije arhitekture vozila Skyactiv, koja se odlikuje visokom krutošću lagane karoserijske strukture koja apsorbira udarce; širokog raspona naprednih sigurnosnih tehnologija i-Activsense koje pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i smanje vjerojatnost oštećenja ili ozljeda; i visoke razine zaštite pješaka.

Istaknuti element dizajna su njegova Freestyle vrata, nasljedna poveznica s Mazdom RX-8 iz 2003. godine. To, međutim, ne utječe štetno na sigurnost. ”Analiza drobljenja deformabilnog elementa pri ispitivanju frontalnog naleta s pomakom pokazala je da struktura MX-30 nije predstavljala visok rizik za putnike pri takvoj vrsti sudara”, rekli su ispitivači. ”I pri testu naleta s boka – simulirajući sudar s drugim vozilom uz snažni bočni udar – zaštita svih kritičnih područja tijela bila je dobra i automobil je postigao maksimalni broj bodova za ova dva testa”.

Posvećena budućem društvu bez prometnih nesreća, Mazda kontinuirano radi na unapređivanju sigurnosnih performansi u skladu s Mazdinom filozofijom proaktivne sigurnosti. Dobra vozna dinamika, kao rezultat primjene Mazdine tehnologije Skyactiv, također je pridonijela tome da nova Mazde MX-30 postigne pet Euro NCAP zvjezdica, pružajući vrlo intuitivno i potpuno električno iskustvo vožnje. Omogućavajući automobilu lakšu sigurnu vožnju, sve primijenjene tehnologije smanjuju mogućnost nesreća bez ugrožavanja Mazdinog tradicionalnog karaktera zabave u vožnji.

KOMENTARI