Novi Hyundai i20 je pametniji i sigurniji uz osvježen izgled

Novi Hyundai i20 je pametniji i sigurniji uz osvježen izgled

Redizajn Hyundaija i20 je zahvatio prednju kaskadnu masku hladnjaka, prednje i stražnje odbojnike, ažuriran je stražnji dio crnog krova, a nove boje donose još više personalizacije

Osvježen je Mini Countryman
TEST: Hyundai Kona 1.0 T-GDI DESIREit – Jedinstveni gradski SUV sad je još dopadljiviji
Honda HR-V: redizajn i novi motori u ponudi

Redizajn subkompaktnog modela iz B-segmenta Hyundai i20 nije zahvatio samo eksterijer nego i interijer u koji će ulaziti više svjetla preko panoramskog krova. U interijeru se nalazi napredni sustav povezivanja na 7-inčni ekran, a podržano je spajanje putem Android Auto i Apple CarPlay pa korisnici mogu svoju navigacijsku aplikaciju s pametnog telefona “zrcaliti” na ekran u vozilu. Putem USB utora moguće je punjenje pametnih telefona. Prostrana unutrašnjost za putnike osjeti se i u prtljažniku obujma 326 litara (VDA).

Hyundai i20 facelift pokretat će četiri benzinska motora, a za udobniju i učinkovitiju vožnju uvodi se DCT sedamstupanjski automatski mjenjač te Stop & Go kao standardna značajka na svim modelima u ponudi. Ponuda motora počinje s 1.0 T-GDI Kappa benzinskim motorom snage 74 kW (100 KS) uz 5-stupanjski ručni mjenjač. Isti motor dostupan će biti i u jačoj verziji snage 88 kW (120 KS) uparenim sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Kupci će motor snage 100 KS moći upariti i sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Još jedan motor u ponudi je 1,2-litreni u verziji snage od 55 kW (75 KS) i 62 kW (84 KS) uparen s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva. Svi motori će biti usklađeni s Euro 6d normom.

U sigurnosnom dijelu Hyundai i20 2018 nudi vrhunsku sigurnosnu opremu poput Hyundai SmartSense aktivne sigurnosti s podržanim autonomnim kočenjem u slučaju opasnosti korištenjem prednje kamere, sustav za upozorenje izlaska izvan vozne trake, zadržavanje vozila unutar vozne trake pri brzinama iznad 60 km/h, upozorenje na umor vozača te automatsko upravljanje dugim svjetlima.

KOMENTARI