Nova generacija najprodavanijeg pick-up modela u SAD-u: ovo je novi Ford F-150

Nova generacija najprodavanijeg pick-up modela u SAD-u: ovo je novi Ford F-150

Ford je predstavio novu genercaiju modela F-150, a kažu kako je riječ o najnaprednijem i najsigurnijem pick-up vozilu kojeg su ikad napravili.

Božićna edicija: Ford Focus RS u crvenom izdanju
Poliranje farova s pastom za zube? Da, moguće je
Rješenje za rupe na cestama

Najprodavaniji pick-up model u SAD-u je Ford F-150, koji je sada predstavljen u novoj generaciji, a koji osim novog izgleda po prvi puta donosi i hibridni pogon, ali i velike zaslone u unutrašnjosti. Osim hibridnog pogona, u ponudi su i benzinske i dizel izvedbe.

No krenimo redom. Novi F-150 donosi još robusniji dizajn s velikom prednjom maskom i svjetlima, koji se i najviše razlikuju, ovisno o izvedbama, pa tako maska može biti plastična ili u dvije različite kromirane izvedbe. Tu su i tri različite dužine vozila i to Regular Cab (5,31 ili 5,78 m), Supercab (5,89 ili 6,36 m) i Supercrew (5,89 ili 6,18 m).

Pod poklopcem motora je najzanimljivija hibridna izvedba koja kombinira 3,5-litreni V6 Twin Turbo benzinski motor i elektromotor od 47 KS, a tu je i Li-Ion baterija i 10-brzinski automatski mjenjač, a autonomija ovog modela je preko 1.000 km.

U ponudi su i 3,3-litreni V6 i 5,0-litreni V8 atmosferski benzinski motori, kao i 2,7-litreni V6 i 3,5-litreni V6 Twin Turbo motori, a u ponudi je i 3,0-litreni V6 turbo dizel motor.

Instrument ploča je digitalna i dolazi u veličini od 12,3 inča, dok središnji multimedijski zaslon dolazi u veličini od 8 ili od 12 inča, a ugrađen je najnoviji Ford SYNC 4 infotainment sustav s podrškom za Android Auto, Apple CarPlay i SYNC AppLink).

Tu je i opcijski B&O Sound audio sustav s 8 zvučnika ili B&O Sound System Unleashed by Bang&Olufsen audio sustav koji dolazi s 18 zvučnika. Unutrašnjost je moguće prilagođavati, pa su tu površine gdje se može smjestiti 15-inčni laptop za rad, stražnja sjedala se mogu preklopiti, a ispod njih je spremište za alat koje se može izvaditi, a tu su i brojni pretinci.

Svakako treba spomenuti i Pro Power Onboard generator koji je ugrađen u bočnu stranicu u utovarnom prostoru, a na njega se mogu spojiti strojevi, ako nemate pristup struji. Kod benzinaca generator je snage 2,0 kW, dok je kod hibrida snaga 2,4 kW, odnosno u opciji 7,2 kW, a struju je moguće dobiti putem utičnica u kabini, ili do četiri utičnice os 120 V (20A) u utovarnom prostoru.

KOMENTARI