Na naše je tržište stigao Volkswagen T-Roc Cabrio – prvi kompaktni crossover bez krova

Na naše je tržište stigao Volkswagen T-Roc Cabrio – prvi kompaktni crossover bez krova

VW T-Roc Cabrio se kod nas nudi s 1.5 TSI turbo benzincem sa 150 KS i DSG automatskim mjenjačem, a cijene startaju od 252.456 kuna.

Volkswagen na São Paulo International Motor Show predstavlja novi pickup
Nova GARAŽA je na svim kioscima: usporedili smo 10 SUV modela iz VW grupacije, a otkrivamo i sve tajne balansiranja kotača
Volkswagena Nivus je kompaktni coupe SUV koji kod nas stiže sljedeće godine

Volkswagen je na domaćem tržištu ponudio prvi kompaktni crossover bez krova na svijetu, a riječ je o modelu koji se temelji na modelu T-Roc, no za razliku od njega, T-Roc Cabrio je duži za 34 mm i ima 37 mm veći međuosovinski razmak, a može prevesti četiri putnika u konfiguraciji 2+2, a za njihovu prtljagu se brine prtljažnik obujma 280 litara.

T-Roc Cabrio ima lagan platneni sklopivi krov koji se sastoji od tri sloja, a elektrohidraulički pogon ga otvara za devet sekundi, dok mu za zatvaranje treba jedanaest sekundi, a to se može raditi i u vožnji pri brzini do 30 km/h. U unutrašnjosti nudi digitalna instrument ploča i infotainment sustav, s podrškom na spajanje mobitela, a nudi se i usluga We Connect i We Connect Plus, a u ponudi je i 12-kanalni audio sustav.

U ponudi su dva paketa opreme, Style koji je usmjeren na dizajn i R-Line koji se pak oslanja na sport i dolazi s adaptivnim ovjesom, a tu su i sportska sjedala presvučena tkaninom i umjetnom kožom, kao i 17-inčni aluminijski naplatci, a pri odabiru dodatne opreme možete izabrati i one veličine 18 i 19 inča.

Za pogon se koristi 1,5-litreni TSI turbo benzinac koji raspolaže sa 150 KS i nudi 250 Nm okretnog momenta, a može biti uparen sa 6-brzinskim ručnim ili 7-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Maksimalna brzina im je 205 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 9,6 sekundi.

Kod nas se trenutno nude samo izvedbe s automatskim DSG mjenjačem, a cijene kreću od 252.456 kuna za model T-Roc Cabrio 1.5 TSI DSG Style, dok cijena za model T-Roc Cabrio 1.5 TSI DSG R-Line kreće od 283.631 kunu.

KOMENTARI