Morgan Plus Four CX-T: retro model s off-road mogućnostima

Morgan Plus Four CX-T: retro model s off-road mogućnostima

Morgan je predstavio novu izvedbu modela Plus Four, koja je namijenjena vožnji van asfaltiranih prometnica, a osim zaštitnog kaveza i ostalih detalja s terenaca, tu je i 258 KS snažan pogonski agregat iz BMW-a.

Jedan sasvim poseban Transit kojeg bi gotovo svi htjeli imati
Nova C-klasa karavan All-Terrain za izlete i po težim terenima
Bit će proizvedeno 2500 primjeraka ovog posebnog Porschea 911 Dakar

Britanska tvrtka Morgan poznata je po tome što proizvodi automobile retro izgleda, a takav je i model Plus Four, koji je upravo predstavljen u posebnoj off-road izvedbi koja dolazi pod oznakom CX-T. Riječ je o modelu koji je postavljen na CX-Generation platformu koja je predstavljena 2019. godine.

Plus Four CX-T je napravljen u suradnji s tvrtkom Rally Raid UK, koja se inače bavi preradama automobila za Dakar, a ukupno će biti proizvedeno tek osam primjeraka ovog automobila, a osnovna cijena svakog modela bez poreza je 170.000 funti, odnosno oko milijun i pol kuna.

Ovaj model odlikuje zaštitni kavez, dodatna svjetla koja su montirana na krov, tu je i dorađeni ovjes, a udaljenost od tla je sada 23 cm. Proširen je i trag kotača, dorađen je ispušni sustav, a tu su i posebni nosači straga za dva kotača i dva kanistera po 11 litara.

Za pogon se brine dvolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 190 kW/258 KS i nudi maksimalni okretni moment od 350 Nm u izvedbi s ručnim mjenjačem, odnosno 400 Nm u izvedbi s automatskim mjenjačem. Motor je preuzet iz BMW-a, a ovaj model koristi i BMW X-Drive stražnji diferencijal.

Ovaj zaista poseban automobil bit će napravljen u svega 8 primjeraka!

KOMENTARI