Mazda je predstavila plan za budućnost koji dolazi u tri faze

Mazda je predstavila plan za budućnost koji dolazi u tri faze

Mazda je objavila ažuriranje srednjoročnog plana do 2030. godine a sve radi drastičnih promjena, posebice u Europi, a što se tiče povećanja električnih modela.

Započela je serijska proizvodnja Mazde MX-30 e-Skyactiv R-EV
Jeep je predstavio svoj prvi globalni električni SUV Wagoneer S
Premijera novog Renaulta Scenic E-Tech Electric zakazana za rujan

Kako bi na vrijeme mogla fleksibilno odgovoriti na buduće izazove, Mazda je predstavila plan u tri faze do 2020. godine, a koji uključuje faze ubrzanja elektrifikacije, prijelaz na elektrifikaciju i poticanje predstavljanja električnih vozila do 2030. godine putem strateških planova. Tako će se od danas pa sve do 2024., usredotočiti na postizanje veće otpornosti na promjene u okruženju, fokusirajući se na jačanje tehnološkog razvoja, opskrbnih lanaca i nastojanja za smanjenje troškova.

Tijekom tog razdoblja Mazda će nastaviti s ubrzanjem elektrifikacije svojih vozila, predstavljanjem proizvoda koji ispunjavaju propise na odgovarajućim tržištima posljedičnom provedbom pristupa tvrtke Mazda koji uključuje više rješenja. U Europi je Mazda ponosna na uspjeh električne Mazde MX-30, dobrim prodajnim rezultatima za nedavno predstavljen model Mazda CX-60 PHEV, s više od 20.000 prodanih vozila te dolazak električne Mazde MX-30 R-EV sljedeće godine, a nakon njega i ostalih električnih vozila, uključujući model s tri reda sjedala Mazda CX-80.

Nakon toga započinje druga faza koja će trajati od 2025. do 2027. godine, a kako će propisi biti sve stroži, posebice u Europi, Mazda će nastaviti izrađivati potrebne dijelove za prijelaz na elektrifikaciju asortimana. To će uključivati poboljšanje i primjenu višestrukih tehnologija za elektrifikaciju i proizvodnju tvrtke Mazda, kao i globalno predstavljanje novih električnih vozila pogonjenih baterijom.

Nakon toga kreće i posljednja faza, gdje će Mazda postići prijelaz na elektrifikaciju putem partnerstva u različitim područjima. Tijekom predstavljanja najavljeno je da je Mazda potpisala ugovor o suradnji radi zajedničkog razvoja i proizvodnje visokoučinkovitih vozila na električni pogon sa svojim partnerima. Kao prvi korak prema elektrifikaciji svih svojih modela do 2030. godine, Mazda se pridružila tvrtki za zajednička ulaganja radi razvoja visokoučinkovite proizvodne tehnologije i uspostave okvira za proizvodnju i nabavu za vozila za električni pogon.

Tvrtka MC management objavila je i da je sklopila ugovor o zajedničkom razvoju za razvoj pretvarača, uključujući poluvodiče od silicijeva karbida, te da je potpisala ugovor o zajedničkom razvoju naprednih tehnologija za motore, ujedno osnivajući tvrtku za zajednička ulaganja s dvije partnerske tvrtke radi učenja i razvoja tehnologije proizvodnje motora. Mazda će nastaviti nabavljati baterije od svojih partnerskih tvrtki. Uz postojeće dobavljače, Mazda je nedavno sklopila ugovor s tvrtkom Envision AESC za nabavu baterija za proizvodnju električnih vozila u Japanu. Srednjoročno gledano, tržištu ćemo predstaviti dodatne električne modele, a Mazda će razmotriti mogućnosti ulaganja u proizvodnju baterija. Kako nastava razvijati svoje proizvode, Mazda će nastaviti poboljšavati sigurnost svojih proizvoda, ulažući napore u razvoj tehnologije napredne pomoći vozaču usredotočene na čovjeka, kojom se nastoji postići nula nesreća sa smrtnim ishodom uzrokovanih novim Mazda vozilima do 2040. godine.

KOMENTARI