Kraj za Mitsubishi Pajero – legenda odlazi u mirovinu bez nasljednika

Kraj za Mitsubishi Pajero – legenda odlazi u mirovinu bez nasljednika

Nakon 38 godina legendarni terenac Mitsubishi Pajero prestaje s proizvodnjom aktualne četvrte generacije, a nasljednika neće biti.

Svjetska premijera: Mitsubishi Outlander PHEV
10,76 milijuna vozila prodala alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi
Novi Mitsubishi Outlander PHEV modelske godine 2019.

Auto industrija će ove godine štedjeti na svakom koraku, svidjelo se to nama ili ne, a upravo jedan takav korak je napravljen i u Mitsubishiju. Nakon najave kako sljedećih nekoliko godina na europskom tržištu neće predstavljati nove modele, već će nuditi samo postojeće, iz Mitsubishija dolazi i vijest o prestanku proizvodnje Pajera, koji neće dobiti nasljednika.

Iako već neko vrijeme nije dostupan domaćim kupcima, Mitsubishi Pajero je i dalje poznati model koji je žario i palio tržištem terenaca devedesetih godina prošlog stoljeća. Kako i ne bi kad je bilo riječ o vrlo sposobnom terencu, a dokaz o izdržljivosti je i čak 12 pobjeda na reliju Paris-Dakar.

Prva generacija Mitsubishi Pajera proizvodila se od 1982. do 1991. godine, dok je proizvodnja druge generacije trajala od 1991., pa sve do 1999. godine. Te dvije generacije su i najpoznatije na našem tržištu.

Treća je generacija predstavljena 1999. godine i donijela je puno moderniji izgled, uz već poznate terenske mogućnosti, dok se četvrta generacija, koja je predstavljena 2006. godine, uz redovite poboljšanja, i dalje proizvodi, odnosno proizvodit će se do sljedeće godine.

Osim po svojim mogućnostima, Pajero će ostati i poznat po svojoj vjernosti da nudi i kratku izvedbu ovog prilično velikog automobila, koji je dug 4.900 mm, a koja dolazi u kompaktnijoj dužini od 4.385 mm, ali i manjem međuosovinskom razmaku od 2.545 mm u odnosu na 2.780 mm koliko ima duga izvedba. Sve u svemu, automobilsko je tržište izgubilo još jednu legendu, a kako stvari stoje, to će se dogoditi i s još nekim modelima drugih marki…

KOMENTARI