Jeep je prodao 5 milijuna Wranglera

Jeep je prodao 5 milijuna Wranglera

Petmilijunti primjerak je isporučen kupcu u New Jerseyju, a on će na poklon dobiti i dodatnu opremu u vrijednosti od 5000 USD i doživotne pogodnosti brige o kupcima.

Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, a po prvi puta dobiva 4xe plug-in hibridni sustav
Obnovljeni plug-in hibrid 2024 Jeep Wrangler 4xe stigao u Europu
Jeep Gladiator Farout koncept za avanturiste

Iako mnogi misle da je priča o Jeepovom najpoznatijem modelu Wrangleru duga, onda je započela 1986. godine, a upravo je wrangler zamijenio model CJ i time nastavlja nasljeđe uspostavljeno originalnim modelom Willys MB iz 1941. godine. A Jeep je ustrajan i po pitanju dizajna, pa sve generacije donose modernu reinterpretaciju legendarnog oblika. A upravo je krajem kolovoza Jeep objavio kako je isporučio petmilijunti Wrangler kupcu iz New Jerseyja. Riječ je o modelu Jeep Wrangler 4xe Rubicon 20th Anniversary Edition iz 2023. u Earl boji karoserije, a njegov će vlasnik dobiti Jeep Performance dijelove (JPP) u vrijednosti od 5000 dolara od Mopara i doživotne Jeep Wave pogodnosti za brigu o kupcima.

1987 Jeep Wrangler

Ovom je prilikom Jim Morrison, viši potpredsjednik i voditelj marke Jeep u Sjevernoj Americi izjavio: “Više od 80% od 5 milijuna Wranglera prodanih od 1986. još uvijek je na cesti, zabavlja se vani i pokazuje nevjerojatnu izdržljivost vozila. Naš novi Wrangler iz 2024. ponovno podiže ljestvicu kao najsposobniji Wrangler dosad, s više tehnologije, sigurnosnih značajki i profinjenosti.”

1997 Jeep Wrangler

Prvi Jeep Wrangler, s oznakom modela YJ, ušao je u proizvodnu liniju prije 37 godina u tvornici American Motors Corporation. YJ je prodan u 630.000 primjeraka između 1987. i 1995. Slijedili su ga modeli TJ 1996. godine, JK 2006. godine i JL 2017. godine, a svaka nova generacija nadovezivala se na prethodnu kroz kombinaciju off-road sposobnosti i autentični Jeep dizajna.

2007 Jeep Wrangler

Od predstavljanja Wranglera YJ kao jednog modela s dvoja vrata i dvije opcije motora – 2,5-litrenim četverocilindričnim i 4,2-litrenim rednim šestocilindarskim – svaka sljedeća iteracija Wranglera dizajnirana je da bude još profinjenija i udobnija za svakodnevnu upotrebu, istovremeno pružajući visoke terenske sposobnosti. Danas, potpuno novi Jeep Wrangler iz 2024. nudi više mogućnosti, naprednije tehnološke značajke i više profinjenosti nego ikad prije, s linijom koja uključuje Sport, Sport S, Saharu, Willys, Rubicon, novi Rubicon X, High Altitude i Rubicon 392.

2023 Jeep Wrangler Rubicon 4

KOMENTARI