Gradovi u kojima ispušni plinovi najviše uzrokuju astmu kod djece

Gradovi u kojima ispušni plinovi najviše uzrokuju astmu kod djece

U medicinskom časopisu The Lancet objavljeno je istraživanje prema kojem četiri milijuna djece širom svijeta razviju astmu kao posljedicu onečišćenja zrakom iz prometa

Jedni ih ne vole, ali drugi ipak vole samovozeće automobile
Sve više žena vozi bijele kombije
U što vozači zaista gledaju dok voze?

Svaki dan 11.000 djece oboli od astme, pokazuje stručno istraživanje časopisa The Lancet, a zabrinjavajuće je što se većina novih slučajeva događa u zemljama u kojima su razine onečišćenja zraka ispod granica koje je odredila Svjetska zdravstvena organizacija, što sugerira da su ispušni plinovi iz vozila čak i štetniji nego što se ranije mislilo.

Zemlje poput Kine i Indije, koje pate od visokog stupnja onečišćenja zraka, nisu najpogubnije za djecu što se tiče uzroka pojave astme kod djece. Podaci za 2015. godinu pokazuju da je Kuvajt imao najveću prevalenciju s 550 novih slučajeva astme svake godine, na 100.000 djece. Slijede Ujedinjeni Arapski Emirati (460 djece) dok je Kanada bila treća zemlja s 450 novih godišnjih slučajeva. Slijede Južna Koreja, SAD, Japan, Kina, Brazil, Australija, Francuska, Njemačka, Španjolska, Nigerija, Italija i Indija.

KOMENTARI