Genesis X Concept je zanimljivo dizajnirani električni GT coupe budućnosti

Genesis X Concept je zanimljivo dizajnirani električni GT coupe budućnosti

Novi Porsche 911 Turbo S dolazi sa 650 KS, čak 70 KS više od prethodnika
Stražnji pogon, 230 KS i ručni mjenjač – to je novi Subaru BRZ
Predstavljena je dvolitrena Toyota GR Supra s 258 KS i 400 Nm okretnog momenta

Genesis, luksuzna podmarka Hyundaija koja je prilično dobro prihvaćena na tržištu SAD-a, tamošnjim je novinarima u Los Angelesu predstavila najnoviji koncept jednostavnog naziva X. A već na prvi pogled je jasno kako je riječ o nečem potpuno drugačijem.

Genesis X Concept predstavlja viziju električnog GT coupe automobila visokih performansi, a odiše jedinstvenim dizajnerskim detaljima. Već na prvu su vidljiva zanimljiva dizajnerska rješenja prednjih i stražnjih LED svjetala koja se sastoje od dvije trake. I dok stražnja još nisu toliko ”čudna”, prednja su rastegnuta sve od maske motora, pa po čitavom boku do početka prednjih vratiju, a prekida ih jedino otvor za kotač na blatobranu.

Dio je to ”Athletic Elegance” dizajna, a iako ovaj koncept neće ući u serijsku proizvodnju, detalji dizajna će se moći vidjeti na budućim Genesis automobilima. Tako ćemo u budućnosti sigurno vidjeti ovu specijalnu Lençóis plavu boju ili kamere umjesto retrovizora.

Ovaj koncept se vozi na aluminijskim naplatcima veličine 21 inča sprijeda i 22 inča straga, a odlikuje se i niskom siluetom, dugim poklopcem motora i kratkim stražnjim dijelom. Baš dug poklopac motora je zanimljivo rješenje jer znamo kako je elektromotor puno manjih dimenzija, pa je tamo vjerojatno ostalo puno praznog prostora.

Unutrašnjost je drugačija u odnosu na sve trenutne trendove – prednja ploča je orijentirana prema vozaču i nema veliki središnji infotainment zaslon, već su komande pregledne i jednostavne. Baš kao što je to nekad i bio slučaj.

KOMENTARI