Ford u problemima s proizvodnjom modela Focus i Fiesta

Ford u problemima s proizvodnjom modela Focus i Fiesta

Smanjenje proizvodnje, nemogućnost konfiguracije modela prema vlastitim željama i dug rok isporuke očekuju kupce dva popularna Fordova modela, a tako će biti najmanje do kraja ove godine.

Sa svega 95 komada prednosti ispred Clija, Golf je najprodavaniji u Europi u prvoj polovici godine
Proizvedena je posljednja Ford Fiesta
Sofisticirana Fiesta

Prošle je godine Ford predstavio redizajnirani Focus i Fiestu, no vjerojatno ste i sami primijetili kako navedenih automobila na cesti jednostavno nema ili ih možete nabrojati na prste jedne ruke, a razlog tome je problem s proizvodnjom. A najsmješnije je kako će Ford dodatno smanjiti proizvodnju u Njemačkoj u tvornici Saarlouis i to s prvotno planiranih 195.000 vozila na tek 117.000 vozila!

Trenutno se na ova dva modela čeka i godinu dana, ako ste konfigurirali opremu prema vlastitim željama, no od sada više ne možete napraviti ni to. Naime, Ford je prestao uzimati narudžbe za ova dva modela, a proizvodit će ih prema vlastitim konfiguracijama, odnosno onako kako najviše kupaca traže, pa ćete uskoro moći birati samo boju vozila, no ne i druge detalje opreme.

Naravno, svemu je kriv nedostatak čipova, problemi s opskrbnim lancima i rat u Ukrajini, ali i manji profit na ovim modelima, nego na većim i skupljim SUV-ovima, s kojima ”nema problema” u proizvodnji. Dakle, i Ford je, kao i mnogi drugi proizvođači, žrtvovao svoje povoljnije modele na uštrb većih i skupljih modela na kojima je zarada puno veća, kako u proizvodnji, tako i kasnije u održavanju.

KOMENTARI