Dorađena je Mercedes-Benz E-klasa coupe i E-klasa cabriolet

Dorađena je Mercedes-Benz E-klasa coupe i E-klasa cabriolet

Nakon limuzine i karavana, Mercedes-Benz nam je pripremio i redizajnirane i dorađene izvedbe E-klase u coupe i cabriolet izvedbi, a na tržište stižu već ovo ljeto.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC kompaktni SUV
Stiže Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ sa 612 KS kao limuzina ili karavan
Mercedes-Benz automobili na salonu Auto Shanghai 2019

Objavljene su prve fotografije i informacije o redizajniranim izvedbama Mercedes-Benz E-klase coupe i cabriolet, a koje se nastavljaju na redizajniranu limuzinsku i karavan izvedbu, a koje su bile predstavljene početkom ožujka ove godine.

Coupe i cabriolet izvedbe prate dizajn prednjeg dijela limuzine i donose nova LED svjetla (uz doplatu su dostupna i Multibeam LED svjetla), dok su straga ostala tanka vodoravna svjetla s novom grafikom, koja se u potpunosti razlikuju od onih na limuzini.

Nov je i dizajn svih modela aluminijskih naplataka, a sada su dostupne i četiri nove boje, i to Mojave srebrna i Cirrus srebrna, Graphite siva, te Patagonia crvena.

Ponuda benzinskih motora kreće s modelom E 200 koji raspolaže sa 197 KS i 320 Nm okretnog momenta, slijedi model E 300 s 258 KS i 370 Nm okretnog momenta i model E 450 4MATIC s 367 KS i 500 Nm okretnog momenta, a riječ je o modelu kojemu je trolitreni motor sa šest cilindara kombiniran s 48V blagom hibridnom tehnologijom.

U ponudi su i dva dizelska modela, E 220 d koji raspolaže sa 194 KS i 400 Nm okretnog momenta, te snažniji E 400 d, a riječ je o trolitrenom motoru sa 6 cilindara koji nudi snagu od 340 KS i kamionskih 700 Nm okretnog momenta.

Ujedno je predstavljena i najsnažnija izvedba Mercedes-AMG E 53 4MATIC koja pod poklopcem ima ugrađen trolitreni motor sa 6 cilindara i 48V blagom hibridnom tehnologijom, a ukupno razvija 435 KS i 520 Nm okretnog momenta. Ako doplatite za Driver’s Package, onda vam za ubrzanje do stotke treba 4,4 sekunde, a pojuriti možete sve do 270 km/h.

U unutrašnjosti nema puno iznenađenja, tu su kvalitetniji materijali, nove boje, MBUX multimedijski sustav i digitalna instrument ploča, ali i novi volan te poboljšani sigurnosni sustavi, kao i oni za pomoć vozaču.

KOMENTARI