Dodge Challenger Black Ghost bit će napravljen u 300 primjeraka, a neki će stići i u Europu

Dodge Challenger Black Ghost bit će napravljen u 300 primjeraka, a neki će stići i u Europu

„Last Call“, odnosno posljednja prilika za HEMI motorizaciju Challengera u izvedbi Black Ghost, bit će dostupna i kupcima u Europi, ali u ograničenoj količini.

Novi Dodge Charger je prvi električni Muscle Car
Aznom Palladium je pomalo čudan spoj luksuzne limuzine i SUV vozila
RAM predstavlja 3,6-litreni Pentastar V6 motor s eTorque blagim hibridnim sustavom za Europu

Dodgeova počast “Last Call” modelu Challenger HEMI, koji se od 2024. godine više neće proizvoditi u trenutnoj verziji, a u skladu s budućim putem elektrifikacije marke, nastavlja se i u Europi. Kako bi proslavili ovaj povijesni model, u njegovom posljednjim mjesecima proizvodnje, američki je brend odlučio lansirati revidiranu verziju sedam kultnih modela kako bi entuzijastima pružio jedinstvenu priliku za kupnju apsolutno ekskluzivnog proizvoda. Pet od njih sedam će se prodavati i u Europi.

Drugi model u seriji ograničenog izdanja koji će stići u Europu je Dodge Challenger Black Ghost, koji nastavlja put modela Dodge Challenger Shakedown, koji je lansiran na europsko tržište u ožujku 2023. “Postoji toliko mnogo legendarnih „muscle“ automobila u povijesti marke Dodge, tako da je bilo teško odabrati sedam vozila kojima smo željeli odati počast našom linijom Last Call, ali Black Ghost je bio vrlo lak odabir”, rekao je Timothy Kuniskis, direktor marke Dodge.

Dodge Challenger Black Ghost, koji je inspiriran kultnim crnim Dodge Challenger RT SE iz 1970. (posebno izdanje) u vlasništvu Godfreya Quallsa. Muscle car koji je s vremenom stekao legendarnu reputaciju. Posebno izdanje Challenger Black Ghost nudi moderno oživljavanje povijesnog vozila, kombinirajući crno-kromirani izgled, uključujući i jedinstvenu crnu vinilnu grafiku krova “aligatorske kože” sličnu originalu. Tu su i Satin Carbon Warp Speed ​​20-inčni aluminijski naplatci, oznaka Black Ghost u unutrašnjosti, crne Mopar kopče na poklopcu motora i crni Brembo kočioni sustav sa šest klipova.

Uz to tu je i Alcantarom presvučen upravljač s crvenim SRT logom, okviri od pravih ugljičnih vlakana i Dynamica antilop obloga, te Alcantara/Laguna kožna sjedala i detalji vrata. Bit će ukupno proizvedeno 300 primjeraka a svi modeli će biti crne boje. Cijena za ovu specijalnu izvedbu nije objavljena.

KOMENTARI