Dacia Duster pomaže pri sadnji stabala

Dacia Duster pomaže pri sadnji stabala

Ustupanjem na korištenje dva Dustera s pogonom na četiri kotača i marka Dacia se uključila u kampanju Boranka

Testiramo: Dacia Sandero u Stepway izvedbi s 0.9 TCe
TEST Dacia Sandero Black & White 0.9 Tce 90
Mario Petreković vozi novog Dustera

Boranka je najveća volonterska akcija pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. To je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, poglavito djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara.

Edukativne aktivnosti odvijaju se u školama, vrtićima i drugim javnim prostorima, a edukacije provode stručnjaci iz redova izviđača, vatrogasaca, HGSS-a i Hrvatskih šuma. Same akcije sadnje
stabala odvijaju se vikendima u listopadu i studenom.

Tijekom trajanja kampanje 2018. u akcijama pošumljavanja u okolici Splita i Solina sudjelovalo je preko 2500 volontera koji su posadili preko 25000 sadnica drveća, dok je u edukativnim akcijama o zaštiti šuma sudjelovalo preko 5000 djece iz 40-ak vrtića i škola širom Hrvatske.

U 2019. godini, akcije sadnje stabala i edukacija će se, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proširiti i na Zadarsku županiju, a u njih se planira uključiti preko 4000 volontera i zasaditi više od 40 000 novih stabala.

Kao i prošle jeseni, ustupanjem na korištenje dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača, marka Dacia uključila se u kampanju Boranka, najveću volontersku akciju pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije. Maskirani u „šumske“ boje, ovi će Dusteri će, zajedno s onima iz HGSS-ove flote, pomagati organizatorima u prijevozu opreme i volontera.

KOMENTARI