Čak 365 milijuna USD Ford plaća za nagodbu radi muljanja oko carine

Čak 365 milijuna USD Ford plaća za nagodbu radi muljanja oko carine

Radi prijevara pri uvozu automobila u SAD, koji Ford i dalje negira, postignut je dogovor, a Ford će platiti čak 395 milijuna USD odštete!

Ford Puma ST je nabrijani gradski SUV s 200 KS simpatičnog izgleda
Ford Ranger MS-RT donosi sportski izgled i snažan V6 dizel motor
Ford će platiti kaznu od gotovo 20 milijuna američkih dolara radi lažnog reklamiranja

Da se ne mulja samo kod nas potvrđuje i činjenica kako je Ford napravio prijevaru pri uvozu automobila u SAD, a sada slijedi astronomska isplata odštete radi toga. Je li se isplatilo? Sigurno da nije, no Ford i dalje stoji pri svojoj izjavi kako se ne smatra krivim. No prema francuskoj agenciji AFP Ford je od 2019. pa sve do 2013. godine navodno izbjegavao plaćati više carine na 163.000 uvezenih vozila Transit Connect i to tako da ih je deklarirao kao putničke izvedbe, a ne kao teretne izvedbe, a time je na vozila plaćena carina od 2,5% umjesto 25%.

A što se tiče načina na koji je sve izvedeno u izvještaju stoji kako su ugrađena lažna stražnja sjedala, kao i drugi privremeni elementi, a sve kako bi izvedba izgledala kao putnička. No nakon postupka carinjenja Ford je izvadio sve preinake i prodavao vozila kao isključivo dostavna. No bez obzira na to što Ford negira navedeno, ipak je pristao na dogovor, a od ukupnog iznosa od 395 milijuna USD, 184 milijuna USD je iznos neplaćenih carina, dok je ostatak iznosa namijenjen kaznama.

KOMENTARI