Bentley Bentayga S – sportski nastup luksuznog SUV-a

Bentley Bentayga S – sportski nastup luksuznog SUV-a

Bentley je predstavio Bentayga S, sportsku izvedbu uspješnog SUV-a koji donosi jedinstveno podešen sportski ovjes, 22-inčne aluminijske naplatke i poseban sportski ispušni sustav.

Ovo je novi Bentley Bentayga Hybrid
Visa i Bentley u Barceloni predstavili povezivanje automobila i plaćanja parkinga
Bentley proizveo 200.000 automobila, a najjeftiniji novi na tržištu košta tek 3.500 kuna

Bentley je najavio novu izvedbu modela Bentayga, luksuznog SUV modela, koji je u nazivu dobio slovo S, ali i mnoge sportske detalje. Riječ je o modelu koji nudi najbolje od sportske vožnje, a za to se brine i jedinstveno podešen sportski ovjes ovog modela.

Ovaj model pokreće 4,0-litreni twin-turbo V8 motor koji razvija maksimalnu snagu od 404 kW/550 KS, a nudi i 770 Nm okretnog momenta, te je uparen s automatskim mjenjačem. Navedeno je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Bentley Bentayga S vozaču nudi na izbor nekoliko načina vožnje za razne terene, kao što su Snijeg i mokra trava, Prašina i šljunak, Blato te Pijesak, a s ovim modelom se možete voziti i po vodi dubine do 500 mm.

Izvana se ovaj model može prepoznati po specijalnim crnim detaljima visokog sjaja, zatamnjenim svjetlima, 22-inčnim aluminijskim naplatcima, većim stražnjim krovnim otvorom te četiri ispušne cijevi, po dvije sa svake strane.

Unutrašnjost pak donosi sportska sjedala presvučena Alcantarom i S logom, a Alcantarom je presvučen i volan. Ispred vozača je i digitalna instrument ploča, a središnjom konzolom dominira 10,9-inčni multimedijski zaslon. Naravno i svi ostali detalji su napravljeni od vrhunskih materijala.

Cijena nove izvedbe još nije poznata, a u prodaju kreće uskoro.

KOMENTARI