Porsche Digital otvara novi ured u Hrvatskoj

Porsche Digital otvara novi ured u Hrvatskoj

U zagrebačkoj autoaveniji otvoren je novi salon – Auto salon Kramar
Otvoren je prvi Jaguar Land Rover centar u Zagrebu
U Zagrebu će se razvijati autonomna vožnja za automobile

Porsche Digital otvara novi ured u Hrvatskoj i time dalje širi svoju globalnu inovacijsku mrežu. U glavnom gradu Zagrebu digitalna jedinica društva Porsche AG će zajedno s hrvatskim tehnološkim poduzećem Infinum ubuduće raditi na novim digitalnim poslovnim modelima.

U okviru zajedničkog pothvata u prvom su planu prije svega neprestano širenje postojećih i realizacija novih online ponuda za kupce.

Želimo aktivno koristiti digitalizacijske mogućnosti i u tu svrhu nam je potrebna meunarodna mreža u kojoj timovi meusobno razmjenjuju iskustva i inspiriraju se“, kaže Stefan Zerweck, glavni operativni direktor društva Porsche Digital. „S novim uredom u Zagrebu uinili smo prvi korak u tom smjeru i s Infinumom imamo snažnog partnera na našoj strani.

Zagreb je jedan od najperspektivnijih i posebno rastućih inovacijskih centara u Europi. Posebice zahvaljujući najvećem sveučilištu u zemlji s fokusom na IT i prirodne znanosti ova metropola raspolaže mnogostranim talentima s tehnološke i programerske scene. Do kraja 2020. god. se očekuje da ću u prostorijama u centru grada raditi oko 30 zaposlenika. Taj ured se narednih godina treba znatno proširiti.

O Infinumu

Nove tehnologije i poslovni modeli mijenjaju tržišta diljem svijeta. Raduje nas injenica što zajedno s društvom Porsche Digital i na temelju naše dugogodišnje strunosti u razvoju proizvoda imamo prilike ubuduće sudjelovati u oblikovanju digitalnog okruženja“, navodi Tomislav Car, glavni izvršni direktor Infinuma.

tomislav car

Infinum ima više od 250 zaposlenika na lokacijama u SAD-u i u Europi. Ti timovi koncipiraju, razvijaju i skaliraju digitalne proizvode koji uinkovitije oblikuju poslovna podruja i korisnicima olakšavaju svakodnevnicu. Od 2005. god. ovo poduzeće u tu svrhu surauje s vodećim markama i start-upovima. Uz rad na projektima klijenata Infinum u okviru vlastite akademije školuje buduće dizajnere i programere.

O društvo Porsche Digital GmbH

Društvo Porsche Digital predstavlja tehnološku i digitalnu kovanicu proizvoda sportskih vozila iz Zuffenhausena. Njegov glavni zadatak je pronaći i skalirati nove digitalne poslovne modele te optimizirati postojeće proizvode. U tu svrhu 100-postotno društvo kćer poduzeća Porsche AG razvija digitalne ponude i usluge, dizajnira tehnološki izvrsna industrijska rješenja i pokretaki je katalizator za digitalni ekosustav.

Uključujući novi ured u Zagrebu četiri sjedišta u Europi ič etiri dodatna ureda u Izraelu, Kini i SAD-u činit će ubuduće svjetsku inovacijsku mrežu. Ostali digitalni razvojni centri nalaze se osim u glavnom sjedištu u Ludwigsburgu takoer u Berlinu, Tel Avivu, Šangaju, Atlanti i Silicijskoj dolini. U srpnju 2020. god. je društvo Porsche Digital preselilo svoje sjedište iz San Joséa u Palo Alto i time u centar Silicijske doline.

KOMENTARI