Sljedeće godine kreće Renault Megane R.S. Trophy Kup

Sljedeće godine kreće Renault Megane R.S. Trophy Kup

Dvadesetak vozača Renaulta Megane R.S. Trophy kroz 12 utrka odmjerit će svoje umijeće vožnje 300 KS snažnog automobila

Hoće li aktualni Megane dobiti nasljednika?
Rekord za Renault Zoe: 10.000 registriranih i još 11.000 naručenih primjeraka u lipnju
TEST Renault Megane 1.3 TCe 140 Intens: Gradski sportaš

Renault Megane R.S. Trophy Kup održat će se kroz tri sezone, u 2020, 2021. i 2022. godini u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. U kup natjecanju na svakoj utrci natjecat će se između 20 i 25 vozača vozeći identična Renault Megane R.S. Trophy vozila.

Vozit će se najmanje 12 utrka tijekom sezone, podijeljeno na šest natjecateljskih vikenda. Kup će se voziti u Zagrebu, na Grobniku, u Banja Luci, Novom Sadu te u Beogradu na Ušću uz opciju dodataka u vidu zvučnih staza poput Hungaroringa, Slovakiaringa i sličnih.

Renault Megane R.S. Trophy Kup organizira Auto klub Star Racing iz Fažane uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS). Ovo će biti uvjerljivo najatraktivniji i najbrži kup u povijesti ovih prostora na kojem će sudjelovati velik broj vozača iz regije, a od hrvatskih vozača većina je poznata iz prijašnjih kup natjecanja.

300 KS snažan Megane R.S. Trophy vozit će poznati gentlemen driveri poput Tomislava Sajka, Božidara Tomulića, Veljka Bubičića, Đanija Varljena, Juraja Puškara, Filipa Križanića-Bijelića i mnogih drugih.
Uvoznik Renault Nissan Hrvatska d.o.o. omogućio je posebne uvjete nabavke Renault Megane R.S. Trophy vozila kako bi se u natjecanje uključio što veći broj vozača.

Aleksandar Rajkov i Bogdan Drakulić

Predsjednik „AK Star Racing“ Aleksandar Rajkov nakon predstavljanja natjecanja izjavio je:
Potencijalni vozači su oduševljeni viđenim Renault Megane R.S. Trophy vozilom na Grobniku te se ovim putem zahvaljujem svima koji su nazočili predstavljanju novog Kupa. Istaknuo bih i dobru suradnju s tvrtkom UniCredit Leasing Croatia d.o.o., odnosno s gospodinom Bogdanom Drakulićem, kojem i ovim putem zahvaljujem na realizaciji. Moram spomenuti i da je HAKS podržao ovaj veliki projekt, uz nazočnost člana Upravnog odbora gospodina Miroslava Krpana. Isto tako s ponosom mogu izjaviti da će Alpe-Adria Kup biti zaista međunarodno natjecanje, jer smo i u pisanoj formi dobili podršku gospodina Staniše Lazarca, predsjednika SAKSS-a te da će iz Srbije i Crne Gore u Kupu učestvovati minimalno 10-ak vozača.

Renault Megane R.S. Trophy pokreće motor obujma od 1,8 litara s potpuno novim turbo punjačem i ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Snaga motora je 300 KS, okretni moment 400 Nm, za prijenos snage na podlogu brine vrhunski Torsen diferencijal sa zaustavljačem, dok su za sigurno zaustavljanje zadužena Brembo četveroklipna kliješta koja stiskaju Bi-metal narezane diskove.

Posebnost Trophy modelaa je 4Control sustav upravljanja stražnjom osovinom, dodatno spuštena karoserija te modificiran Cup ovjes u odnosu na „normalni“ Megane R.S. Ubrzanje od 0-100 km/h obavlja za svega 5,7 sekundi, a pojurit će do maksimalnih 260 km/h.

KOMENTARI