Potpuno novi BMW M2 će ujedno biti i posljednji neelektrificirani M model

Potpuno novi BMW M2 će ujedno biti i posljednji neelektrificirani M model

Prema riječima Franka Van Meela, nova generacija modela M2 će ujedno biti i posljednji model M odjela kojeg će pokretati motor s unutrašnjim sagorijevanjem, bez dodatnog elektromotora.

BMW obnovio seriju 3 u obje karoserijske izvedbe, a velikih dizajnerskih iznenađenja nema
Zadar dobio novi Tomić & Co. prodajno-servisni centar
Noviteti s Pariškog autosalona

Da, dobro ste pročitali, ni BMW-ov M odjel više neće biti izuzet iz elektrifikacije koja nas u budućnosti očekuje, a to je potvrdio i CEO BMW M odjela, Franciscus ‘Frank’ van Meel. Tako će nova generacija modela M2 biti specifična po tome što će ostati posljednji M model kojeg će pokretati isključivo motor s unutrašnjim sagorijevanjem, pa ne sumnjamo kako će biti vrlo tražena roba.

Rezultat sve strožih zakona o emisijama ispušnih plinova, ali i prema nedavnoj najavi o zabrani prodaje neelektričnih automobila u Europskoj uniji od 2035. godine, i BMW-ov M odjel se priprema za navedene promjene. No na veselje mnogih budućih kupaca, u prodaji će se uskoro naći i posljednji ”pravi” M model kojeg pokreče isključivo motor s unutrašnjih sagorijevanjem, a pokretat će ga trolitreni V6 benzinac s dva turbo punjača. Još nema informacija o maksimalnoj snazi, no kupci će moći birati između ručnog i automatskog mjenjača.

Osim toga, pogon će biti isključivo na stražnje kotače, a već se zna kako će se proizvoditi u Meksiku. I dok čekamo premijeru novog M2, koja će biti održana do kraja godine, već krajem ovog mjeseca će biti premijera još jednog važnog modela – M3 karavan, a to će biti i prvi karavan pod M oznakom.

KOMENTARI