Potpuno električni Jaguar F-Type

Potpuno električni Jaguar F-Type

Za sada se samo nagađa, ali možemo i očekivati potpuno električnu izvedbu Jaguara F-Type već u sljedećim godinama

Kupujete električno vozilo? Dobro će vam doći 80.000 kn popusta
Novi Fiat 500 je veći i dolazi samo s električnim pogonom
10% porast prodaje električnih automobila

U Jaguaru ozbiljno razmatraju elektrifikaciju sljedeće generacije sportskog dvosjeda F-Type koja stiže najranije kroz dvije godine. Iako to tada ima još puno vremena, britanski proizvođač ozbiljno razmišlja o novom pogonskom sklopu. Ipak, to bi trebala biti samo jedna od opcija, a ne i jedina.

Istovremeno, u Jaguaru razmišljaju o korištenju BMW-ovog 4,4-litrenog turbobenzinskog motora koji se ugrađuje u BMW M5 (F90), BMW X5 i BMW serije 7.

Jedan od razloga zašto se razmišlja o ulasku u potpuno električni pogon su i dizajneri kojima bi ruke bile slobodnije odnosno mogli bi proizvesti hrabriji dizajn zahvaljujući novoj platformi bez ugrađenog velikog benzinskog motora, čime bi se mogao proizvesti daleko niži i manje debeo automobil. Jasno, izazov je Jaguar E-Type iz 1961. godine, jedan od najljepših automobila ikada napravljenih.

Jaguar I-Pace

Jaguaru su trenutno na raspolaganju električni motori unutar vlastite kuće – u model I-Pace ugrađuje se 197 KS snažan električni motor, a u budući F-Type motori bi mogli biti postavljeni s pogonom samo na stražnje kotače ili pak na sva četiri. Bez obzira na vrstu pogona, Jaguar F-Type sljedeće generacije izradit će se od potpuno nove vrste aluminija.

KOMENTARI