Pogledajte zabavu s Jaguarom I-Pace po snijegu

Pogledajte zabavu s Jaguarom I-Pace po snijegu

Novi električni Jaguar I-Pace testiran je u Arjeplogu u Švedskoj u izuzetno ledenim uvjetima

Najsnažnija BMW ”sedmica” nove generacije bit će električan automobil!
Nova Hyundai Kona, ali u električnom izdanju
Vozili smo Renault Zoe nove generacije: napredak u svakom pogledu

Vanjska temperatura tijekom testiranja Jaguara I-Pace bila je -40°C. Na trenutak smo zaboravili kakav bi osjećaj bio prošetati se po toj temperaturi, nakon što smo pogledali video u kojem nitko ne razmišlja o vanjskoj temperaturi nego nam ledene trnce (i)zaziva potencijalni kupac Šveđanin Tony Westerlund s pogonom na sve kotače.

Električni SUV premijerno će 1. ožujka biti predstavljen, a moći će se vidjeti u Ženevi na Geneva Motor Show 2018, od 6. ožujka. Do tada Jaguar otkriva kako I-Pace nudi punjenje od 0 do 80% za manje od 45 minuta korištenjem istosmjernog DC punjača snage 100 kW. U prodaji će biti dostupan od druge polovice 2018. godine. Od performansi, Jaguar je kroz I-Pace Concept najavio 700 Nm okretnog momenta, 400 KSi ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko četiri sekunde.

Najavljena je autonomija baterije kaapciteta 90 kWh do 500 km s jednim punjenjem, a uz 50 kW DC brzi punjač I-Pace će se moći napuniti za oko dva sata. Vozilo nudi pet sjedala prtljažnik obujma 530 litara, a dimenzije su 4680 x 1560 x 1890 mm.

Interijer Jaguara I-Pace Concept

Jaguar I-Pace Concept

U Arjeplogu u Švedskoj smještena je Jaguar Land Roverova Ice Academy, a otvorena je do sredine ožujka. Korisnici vozila Jaguar i Land Rover, odnosno njih 350 moći će testirati svoje znanje i naučiti vožnju po ledu. Rezervacije za sljedeću sezonu 2019 su moguće već sada, a cijena za aranžman s tri odnosno četiri noćenja počinje od 2990 eura po osobi.

KOMENTARI