Pogledajte defile 100 Citroёnovih vozila

Pogledajte defile 100 Citroёnovih vozila

Iz Samobora je prema zagrebačkom Trgu bana Jelačića krenula kolona od 100 Citroёnovih vozila

Spojili se maloprodajni centri Citroena i Mercedes-Benza
U Samobor krajem srpnja stiže 3000 Spačeka
Odlično ocijenjen Citroen C3 Aircross

Od 11 do 15 sati na zagrebačkom glavnom trgu moći će se danas (2. kolovoza 2019). pogledati 100 Citroёnovih vozila koji će obilježiti Citroёnovih 100 godina. Krenuli su iz Samobora u kojem se održava 23. svjetski susret Spačeka, a na kojem se okupilo između 3000 i 4000 Citroёnovih vozila.

U koloni prema Zagrebu krenulo je najviše Citroёna 2CV (Spaček) koji se proizvodio od 1970. do 1990. godine, a prisutni su i AMI 6, Dyane, dva Meharija… Voze ih vozači iz Australije, Bosne i Hercegovine, Finske, Francuske (najviše ih je upravo od tamo), Njemačke, Mađarske, Italije, Maroka, Nizozemske, Novog Zelanda, Norveške, Poljske, Slovenije, Švicarske, Turske, Velike Britanije, Hrvatske, Belgije, Češke, Grčke, Portugala, Španjolske, Švedske, Srbije, Danske, Makedonije te jedan vozač iz SAD-a.

 

Prije ovog defilea prema Zagrebu, u Samoboru su održana i razna natjecanja. U vožnji spretnosti na poligonu nekadašnje vojarne sudjelovalo je 30-ak natjecatelja, zatim je na pozornici velikog šatora u Programskoj zoni održano zabavno natjecanje u brzom jedenju poznatih samoborskih kremšnita bez korištenja ruku (u muškoj i ženskoj konkurenciji).

Snimljena je fotografije za povijest i sjećanje na 23. svjetski susret Spačeka, na kojoj je vozilima formiran veliki znak Citroena, a spačekisti su svojim tijelima napisali brojku 100. Do kraja susreta, koji završava u nedjelju 4. kolovoza 2019, očekuje se još i natjecanje za izbor najoriginalnijeg vozila, najinteresantnije prerađenog vozila i najstarijeg vozila na susretu u Samoboru.

U organizaciji Citroёn kluba Slovenije održan je Slovenski dan. Inače, u Samoboru će se u subotu 3. kolovoza 2019. proglasiti zemlja u kojoj će 2023. godine biti održan svjetski susret Spačeka, a upravo su Slovenci kandidati, uz Talijane koji se također natječu. Sljedeće, 2020. godine, susret Spačeka održat će se u Poljskoj, a godinu kasnije u Švicarskoj.

Pogledajte zanimljive Spačeke i druge Citroёnove modele koji se mogu vidjeti u Samoboru:

KOMENTARI