Nissan GT-R50 by Italdesign bit će proizveden u svega 50 primjeraka

Nissan GT-R50 by Italdesign bit će proizveden u svega 50 primjeraka

Za 50. godišnjicu modela GT-R, koji je startao s imenom Skyline GT-R, u suradnji s Italdesignom Nissan će napraviti 50 primjeraka ovog posebnog automobila.

Stvarni problemi vozača električnih automobila u časopisu Garaža
Nissan GT-R NISMO testiran za 2020. godinu
Autonomna ProPILOT vožnja stigla u Nissan Qashqai

Iako ga je javnost trebala vidjeti još u ožujku na Salonu automobila u Ženevi, koji je radi pandemije otkazan, Nissan GT-R50 by Italdesign tek je sada, u pravom smislu, ugledao svjetlo dana. Ovaj je model nastao kako bi u Nissanu proslavili 50 godina od pojave prvog automobila s oznakom GT-R, a tada je to bio Skyline GT-R.

GT-R50 je nastao na temelju modela GT-R Nismo, a u odnosu na njega ima 54 mm niži krov, 21-inčne aluminijske naplatke s gumama 255/35 sprijeda i 285/30 straga i prednja LED svjetla, stražnji spojler i svjetla i još mnogo detalja.

Ispod poklopca je ugrađen 3,8-litreni V6 twin-turbo s dva turbo punjača koji daje maksimalnu snagu od 710 KS i velikih 780 Nm okretnog momenta a uparen je sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke, dok je pogon na sve kotače.

Poboljšane su i kočnice koje potpisuje poznati Brembo, dok GT-R50 dolazi i s dorađenim Bilstein oprugama, dok je unutrašnjost manje modificirana i ovdje možete pronaći samo nešto više upotrebljene kože, alkantare ili karbonskih dijelova.

Nissan je narudžbe počeo zaprimati u prosincu prošle godine, a navodno je dostupno još nekoliko primjeraka koji će budući vlasnici moći i personalizirati prilikom kupnje, pa ako ste spremni uložiti 990.000 EUR (oko 7.425.000 kuna) plus porezi u neki poseban automobil, Nissan GT-R50 by Italdesign je zasigurno jedan od zanimljivijih primjeraka. Isporuke se pak očekuju krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine.

KOMENTARI