Audi A8 L Security vas štiti od požara, bombe, ali i metaka od snajpera i automatske puške

Audi A8 L Security vas štiti od požara, bombe, ali i metaka od snajpera i automatske puške

Ako trebate vrhunsku zaštitu od vatrenog i ostalog oružja, onda svakako u obzir morate uzeti novi Audi A8 Security, jer će vas ona moći zaštititi od mnogo toga.

Q model s najviše sportskih gena
Audi S6 i S7 kao TDI modeli s električnim kompresorom
Audi e-tron kroz 24 sata prošao je kroz 10 zemalja

Ako ste osoba koja treba posebnu zaštitu u vidu blindiranog vozila, onda je ovaj članak savršen za vas. Naime, novi Audi A8 L Security je savršen ako se u automobilu uvijek želite osjećati sigurno, bez obzira je l’ netko puca na vas ili ne.

Zaštitit će vas od vatrenog oružja klase VR9, dok stakla imaju certifikat klase 10, što znači kako će vas uspješno zaštititi od metka snajpera ili automatske puške, mogu na vaš blindirani A8 baciti i ručnu bombu, a vama se neće dogoditi ništa. Ako vas pritom ne udari srčani udar od straha.

No ovaj Audi je opremljen i sustavom za automatsko gašenje požara, ako se on pojavi ispod vozila, oko kotača, ili u prostoru oko motora, odnosno oko spremnika goriva. Tu su i ”run-flat” gume koje, čak i kad su ”probušene”, vas mogu otpeljati daljnjih 80 km pri brzini do 80 km/h, a tu je i poseban komunikacijski sustav koji je dodatno osiguran u prtljažniku.

Audi A8 L Security pokreće 4,8-litreni twin turbo V8 motor koji razvija 571 KS i 800 Nm okretnog momenta, a koji je poznat id Audija S8, no zahvaljujući težini od 3.875 kg, ovaj Audi je nešto sporiji, pa mu za ubrzanje do 100 km/h treba 6,3 sekunde, odnosno 2,5 sekundi više nego modelu S8, a pritom je maksimalna brzina elektronski ograničena na 210 km/h.

Ne smijemo zaboraviti napomenuti da u slučaju nesreće ili napada, ako su vrata zaglavljena, u šarkama vratiju je mala količina eksploziva koja će vam pomoći da iziđete iz vozila. Sve ovo gore navedeno ima i svoju cijenu, koja doduše nije službena, a navodno kreće od oko 750.000 USD, odnosno preko 5 milijuna kuna neto. A i kad platite svoje novo vozilo, njega ćete morati čekati 3 do 6 mjeseci.

KOMENTARI