Pogledajte predivne krajolike Islanda kojima je prošao Urus

Pogledajte predivne krajolike Islanda kojima je prošao Urus

Lamborghini Avventura je ekspedicija tijekom koje Urus otkriva predivna prostranstva Islanda

Top 10 super automobila u 2017
Ludilo na četiri kotača: 10 najboljih sportskih automobila u 2018.
50 godina modela Lamborghini Espada i Lamborghini Islero

Serija Lamborghini ekspedicija pod nazivom Avventura otkriva najspektakularnija mjesta u svijetu. Nakon što su Lamborghini Urusi prošli Andaluziju, Transilvaniju i Norvešku, sljedeća destinacija je bio Island. Tijekom listopada 2018. Super SUV Urus iskusio je ne samo stazu nego i sve druge vrste krajolika ovog živopisnog otoka.

Tijekom dva dana sedam Lamborghini Urusa u različitim bojama proputovalo je 900 kilometara islandskih krajolika, kroz čitav niz meteoroloških uvjeta – od sunca do jakog vjetra, kiše i snijega. Pustolovina je počela s poluotoka Reykjanes na jugozapadu, na mjestu čuvene Plave lagune. Radi se o geotermalnom području iz kojeg izlazi blijedoplava topla voda.

Nakon lagune konvoj Urusa krenuo je duž južne obale, pritom dodirujući mjesta kao iz snova – litice Krysuvikurberg koje su nazvane po dva trola iz jedne legende, zatim po plaži Reynisfjara s crnim pijeskom te rt Dyrhólaey s velikim prirodnim kamenim lukom koji se proteže u more. Sve su to gledale kolonije pufina koji se gnijezde na stijenama te zimi migriraju u toplije krajeve.

Od rta Hjörleifshöfði do mora odnosno glečera Kötlujökull na SUV vozilima Lamborghini Urus odabran je Terra način vožnje kako bi se isprobale offroad rute na najnepovoljnijim terenima i istražila izdržljivost vozila. Uslijedili su Laki vulkani, ledena laguna Fjallsárlón na južnom dijelu glečera Vatnajökull. Na kraju avanture glasni konvoj Urusa se vratio u glavni islandski grad Reykjavik.

KOMENTARI