Nissan omogućuje da vidite nevidljivo

Nissan omogućuje da vidite nevidljivo

Na sajmu CES u Las Vegasu Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti u kojoj ćemo vidjeti ono što inače i ne vidimo svojim očima

VIDEO Nissan Leaf 2018 na hrvatskim prometnicama
„Dvije sam godine tražila električni automobil“
Testiramo: Nissan Micra 1.5 dCi 90 N-Connecta

Invisible-to-Visible (I2V) je tehnologija iz budućnosti, a kreirao ju je Nissan Intelligent Mobility. Radi se o viziji kroz koju bismo trebali vidjeti kako će se u budućnosti puniti, voziti i integrirati automobili u društvo.

Kroz interaktivno, trodimenzionalno iskustvo Nissan će u Las Vegasu, inače najvećem na svijetu sajmu konzumne elektronike, demonstrirati budućnost vožnje. Vozači će vidjeti „nevidljivo“ oko njih, spajanjem stvarnog i virtualnog svijeta čime će se istovremeno stvoriti vrhunsko iskustvo povezanih automobila.

I2V će uz senzore na vanjskoj strani i unutar vozila stvoriti konekciju prema podacima iz oblaka te sve to ponuditi vozaču, a na taj način vozač ne samo što može pratiti neposrednu okolinu oko vozila nego i predvidjeti što se događa, prikazujući čak i ono što se nalazi iza zgrade ili iza ugla. Kako bi vožnja bila ugodnija, sve se odvija na interaktivan način poput avatara koji se pojavljuju u automobilu.

Otvaraju se beskrajne mogućnosti za usluge i komunikaciju što će vožnju učiniti praktičnijom, udobnijom i uzbudljivijom. Sve pokreće Nissanova Omni-Sensing tehnologija, mapira se prostor od 360 stupnjeva oko automobila, a ljudi se u kabini prate uz pomoć senzora kako bi se predvidjelo što bi im trebalo pri pronalaženju nečega ili pak samo za napraviti pauzu za kavu.

KOMENTARI